Node, også kendt som Node.js, er en runtime platform miljø der giver dig mulighed for at køre JavaScript udenfor en browser. Den byder på evnen til at skabe højtydende og meget skalerbare serverside- eller back-end-tjenester, API'er og applikationer.

Node er en vigtig webteknologi fordi JavaScript, før den blev videreudviklet, kun kunne køre indenfor en browser, sådan som den oprindeligt var designet. Dette ændrede sig imidlertid i 2009, da udvikler Ryan Dahl pakket et C ++ -program omkring Google Chromes innovative V8 JS-motor for at skabe et eksternt runtime-miljø, hvor JavaScript kunne udføres. Nu kan mange af JavaScripts bedste funktioner også udvides til server-side teknologi.

HVORFOR VÆLGE NODE.JS?

Det kan sammenfattes således:

  • Asynkron, enkeltrådet, ikke-blokerende I / O
  • Meget skalerbar
  • JavaScript fra front-end til back-end

ASYNKRON, ENKELTRÅDET, IKKE-BLOKERENDE I / O

Den første fordel som Node tilbyder er øget ydelse takket være dens asynkrone, enkeltrådede, ikke-blokerende I / O-funktioner. En masse anden serverside teknologi er trådbaseret, hvilket betyder, at en ny systemtråd eller forbindelse skal oprettes til at håndtere en anmodning til serveren. Tråden fortsætter indtil anmodningen er afsluttet, og tråden står og venter på læse / skrivehandlinger såsom upload eller download af en fil eller hentning af en fil fra et drev. Dette kan være beregningsmæssigt dyrt, idet der tømmes for systemressourcer hvis for mange tråde kører på samme tid.

Asynkron, enkeltrådet, ikke-blokerende I / O, på den anden side, venter ikke på, at I / O-operationen er færdig før den går videre til den næste anmodning. I stedet for flere tråde gør den brug af JavaScripts event loop til at håndtere indgående anmodninger. Hvis serveren kan opfylde en anmodning, gør den det, og hvis ikke, sætter den processen i eventkøen. Ved at gøre dette blokerer den ikke for andre indgående anmodninger der udføres, hvilket er den ikke-blokerende del af processen. Når en anmodning nu kan udføres, f.eks. når et download afsluttes eller en fil læses med succes, hentes den derefter fra eventkøen og behandles. Dette gør I / O-eventdrevet, da det reagerer på begivenheder snarere end at være trådbaseret, hvor systemet bare stiller krav om flere ressourcer til at håndtere flere forespørgsler. Dette er ikke kun hurtigere, hvilket skaber bedre applikationer, men det er også mere hukommelseseffektivt.

For et forenklet eksempel fra den virkelige verden på hvordan det fungerer, så skal du forestille dig en fastfood-restaurant: Når en kunde kommer ind og afgiver en ordre til en person ved kasseapparatet, så er dette det samme som en klient, der anmoder om noget fra serveren. Forestil dig, at når medarbejderen ved kasseapparatet tager en ordre og overfører den til køkkenet, så går han videre til køkkenet for at tilberede maden inden han går videre til den næste kunde; dette ligner hvordan blokering af I / O fungerer. Køen vil fortsætte med at vokse, indtil en anden kasserer åbner et register, som i dette tilfælde er som en ekstra tråd.

I stedet for, så overfører kassereren, ved modtagelse af ordren, den til køkkenet, som så går i gang med at fremstille maden. I nogle tilfælde, hvis maden allerede er tilberedt eller er let at tilberede, som en drink eller is, så kan kassereren give den til kunden med det samme, og kunden kan så forlade køen. Andre bestillinger tager lidt mere tid og kunden står så til siden, mens den bliver forberedt, og en anden kunde bliver så ekspederet. Dette svarer til en anmodning, der går ind i eventkøen. Til sidst, når maden er klar, serveres kunden og forlader køen - og det er som en anmodning der bliver opfyldt og forlader eventkøen.

MEGET SKALERBAR

Nodes eventdrevet model er forbundet direkte med sin anden fordel - det faktum, at den er meget skalerbar. Fordi det er enkeltrådet og ikke stiller større krav til systemressourcerne, så er det let at køre flere forekomster af den samme applikation. Desuden har Node den indbyggede mulighed for at skalere på en enkelt maskine eller flere maskiner; hvilket muliggør en effektiv horisontal skalering.

Dette gør Node ideelt til hurtigt voksende virksomheder som regelmæssigt ser øget trafik til deres websted eller anvendelse, såvel som dem med stærk sæsonmæssig efterspørgsel med skarp båndbreddestigning på bestemte tidspunkter af året.

JAVASCRIPT FRA FRONT-END TIL BACK-END

Den tredje store fordel ved at bruge Node er at hele dit websted eller din applikation, fra front-end til back-end, kan skrives i JavaScript og passer perfekt sammen. I det, der er kendt som 'fullstack' JavaScript, så vil de forskellige dele af dit system repræsentere, skabe, gemme, hente og overføre data på samme måde.

Det giver en hurtigere, mere robust og bedre ydende applikation som er meget lettere at udvikle og vedligeholde. Som så fører til en hurtigere, mere effektiv og mere omkostningseffektiv udvikling, da der er væsentlig mindre konfiguration som skal laves for at forbinde forskellige platforme og teknologier.

NODE.JS OG FRONTIT

Vi har en masse erfaring med implementering af back-end apps og tjenester med Node og ved hvordan det drastisk kan forbedre en applikations ydeevne. Vi kan hjælpe dig med at:

  • Lave fullstack JavaScript-applikationer
  • Lave back-end-tjenester og apps
  • Udskifte dine eksisterende back-end-tjenester

HVORFOR VÆLGE OS?

Vores udviklere ved, hvordan de kan drage fordel af de kraftfulde frameworks, biblioteker og værktøjer som tilbydes til at bygge forskellige komponenter til din applikation med. Dette inkluderer Express.js, som er et framework til opbygning af webserverapplikationer. Fordi den giver udviklere masser af færdige komponenter til at bygge apps med; i stedet for at skulle kode dem fra bunden kan de blive færdig med udviklingen meget hurtigere.

Vi ved også hvordan vi skal gøre brug af Node mens vi følger Agile-udviklingspraksis, hvor konstruktion af software og applikationer er opdelt i mindre faser som hver især resulterer i en fungerende prototype af det ønskede slutresultat. Ved at arbejde på denne måde fører Agile udvikling til mere performante og robuste applikationer som er leveret til tiden og som holder produktionsbudgetter.

Kontakt os

E-mail
Besked