Silex er død og vedligeholdes ikke længere. Den anbefalede erstatning for Silex er Symfony 4 med sin mikrovenlige arkitektur.
Vi må dog erkende at mange eksisterende webapplikationer bruger Silex. Derfor tror vi at nedenstående oplysninger stadig kan være nyttige.
 

Silex er et PHP-mikroframework, der bruges til hurtigt at udvikle enkle websteder og apps. Som et mikroframework bruger den en minimalistisk tilgang i modsætning til fullstack frameworks såsom Symfony og Laravel. Dette betyder, at den har fjernet alle undtagen de mest essentielle komponenter og funktionaliteter der kræves for at fremstille robuste mikrosites, mikroapps, API'er, mikroservices og applikationer med én fil. Silex hjælper med at automatisere mange af de mest almindelige funktioner i en webapplikation, såsom routing, sikkerhed og fejlhåndtering, for at udvikleren kan fokusere på et websteds eller en applikations udseende og funktionalitet.

Silex er faktisk bygget på grundlag af den betydeligt større PHP framework Symfony, og den arver og udvider endda nogle af Symfonys nøglekomponenter. Den vigtigste af disse er HttpKernel, som alle applikationer i Silex er bygget op omkring, og som håndterer anmodninger og svar.

Først fremsætter en bruger en forespørgsel fra sin browser, som så sender den til en server til behandling. Applikationen omdanner derefter dette til et request objekt (anmodningsobjekt) der leverer dataene som er nødvendige for at generere et svar. Svaret bliver så mappet til et objekt og returneres til browseren som viser det for brugeren. Ved at abstrahere både anmodningen og svaret på denne måde gør Silex det lettere at arbejde på hver del af processen for sig, hvilket gør design og udvikling af små applikationer langt enklere og hurtigere.

HVORFOR VÆLGE SILEX?

Det kan sammenfattes således:

  • Hurtig letvægts framework
  • Extensibel
  • Stabilitet
  • Ideel til Agile

HURTIG LETVÆGTS FRAMEWORK

Hurtighed er en af de største fordele ved at udvikle applikationer i Silex. For det første er det, som er typisk for et mikroframework, meget letvægts, hvilket gør det muligt at være mere performant end funktionsrige større frameworks. Da det hovedsageligt skal bruges til at lave små, selvstændige apps eller mikroservices til mere komplekse webapplikationer, så er denne ofring af funktioner for ydeevne ganske berettiget. Og det kommer ovenpå fordelen at en udvikler allerede sparer betydelige mængder tid ved at bruge de færdige genanvendelige komponenter den tilbyder, i modsætning til at kode dem fra bunden, og de tidsmæssige besparelserne begynder virkelig at hobe sig op. Slutresultatet er en bedre designet og mere robust applikation med lavere udviklingsomkostninger.

EXTENSIBEL

En anden fordel ved at udvikle i Silex er det faktum, at det er extensibelt- samtidigt med at du kan tilføje yderligere funktionalitet alt efter dine udviklingsbehov. Da det er skrevet i PHP, så drager det fordel af PHP's dedikerede samfund af udviklere, der konstant frigiver nye tredjepartspakker og plugins som derefter kan bruges til dine egne projekter. Derudover er der også det at Silex inkluderer Pimple, en dependency injektionsbeholder som er arvet fra Symfony og som er ansvarlig for håndtering af dependencies i koden. Pimple hjælper med at holde applikationer godt kørende og forhindrer dem i at bryde ned når de vokser og antallet af dependencies stiger.

STABILITET

For det tredje, så giver Silex dig mulighed for at bygge mere stabile og robuste applikationer. Det er en anden måde, hvorpå Silex drager fordel af PHP's popularitet og udbredte anvendelse, da du kan være sikker på at alle komponenter i dets bibliotek er blevet hyppigt brugt, testet og opgraderet. Det giver dig også mulighed for at bruge Composer, en PHP-dependency manager, der sørger for, at alle pakker og udvidelser er ajour.

IDEEL TIL AGILE

Silex er især nyttigt til udvikling af applikationer som retter sig efter Agile Metodikken. I første række er det Silex's hastighed og stort udvalg af brugsklare komponenter der gør det ideelt til prototyping. Hvis du har en idé til en ny applikation, eller en ny funktionalitet som du gerne vil føje til en eksisterende, så giver Silex dig mulighed at teste det hurtigt igennem inden du afsætter sig mere tid og ressourcer til det hvis det beviser dets gennemførlighed. Disse egenskaber er også meget nyttige til at opbygge funktionelle deliverables i slutningen af hver Sprint, en specifik tidsramme i livscyklussen for et projekt som er udviklet i henhold til Agile principper.

Dertil kommer at det at HttpKernel abstraherer anmodning- og svarlogik kan gøre applikationer mere testbare, idet gentagne test er en af søjlerne i Agile-udviklingen. Da Agile-udvikling fører til bedre applikationer som er bygget på kortere tid til lavere omkostninger, så er Silex et godt værktøj til at hjælpe med at producere billigere, mere performante websteder og apps.

SILEX OG FRONTIT

Vores udviklere har betydelig erfaring med Silex og Symfony. Vi kan hjælpe dig med at:

  • Vedligeholde eksisterende Silex-projekter
  • Migrere eksisterende Silex-projekter til Symfony eller andre frameworks

HVORFOR VÆLGE OS?

Vi ved, hvordan man maksimerer Silex’s kapabiliteter som framework, og hvordan vi skal udnytte dets udvalg af essentielle, genanvendelige komponenter til at udvikle small-scale websteder, apps og tjenester. Vi drager også fordel af det at Silex tilskynder til bedre organisering af kode, og det vil i sidste ende gøre det lettere at vedligeholde og opdatere applikationer. Vi ved også, hvordan man let migrerere eksisterende Silex-projekter til Symfony, så de ikke skal omskrives fra bunden.

Vores udviklere kan effektivt sikre at et udviklingsprojekt producerer fremragende software der leveres til tiden og holder budgettet.


Kontakt os

E-mail
Besked